Pelspleje

pelspleje hundehvalpe

Noget af det første man lægger mærke til, når man ser en hund, er pelsen – og ikke mindst pleje af pelsen. Derfor er pelspleje en meget vigtig del af livet med hund.

Det er væsentligt for det indtryk, hunden gør på os, og faktisk også afgørende for, om vi har lyst til at røre ved hunden. Uanset om pelsen på en hund er helt kort, langt, tætliggende, krøllet, glat eller silkeblød, så skal pelsen være rar at røre ved. Det vil pelsen være, hvis hunden er ren og pæn – og på alle måder velplejet.

Alle hunde har behov for pelspleje og et bad engang imellem. Her er en oversigt over de forskellige typer produkter, som vi har udvalgt. Der er forskellige typer af shampoo og balsam – men de går alle sammen til både kort og langt hår.

1) Omega 3 – 100% vegetabilsk planteolier

omega shampoo hunde

Omega 3 til hunde er lavet af 100% vegetabilsk planteolier og lavet i høj kvalitet. Den er også rigtig god hvis din hund oplever kløe. Herudover giver den en flot og skinnende pels. Er også god at bruge i perioder, hvor din hund fælder mere end normalt. Indeholder 250 ml. shampoo.
★★★★★ 5 ud af 5 – baseret på 5 anmeldelser

Omega 3 Shampoo 157,00 DKK

2) Puppy Shampoo fra KW

hvalpe shampoo til hunde og katte

Hvalpe shampooen fra KW er en mild shampoo til din hundehvalp (kan faktisk både bruges til hunde og katte). Den er blød at bruge og giver protein til pelsen – og forebygger også en udtørret og trist pels.
Brug gerne en balsam sammen med. Indeholder 200 ml.

Puppy Shampoo 69,00 DKK

3) 2-i-1 Shampoo & Balsam fra KW

shampoo balsam hunde

Den smarte 2-i-1 Shampoo og Balsam fra KW vasker og beskytter pelsen på samme tid. Du kan nøjes med at købe et produkt i stedet for to, og det samlede kvalitet er rigtig fin. (KW sælger også balsam for sig.)
Produktet kan både bruges til hvalpe og voksne hunde. Indeholder 200 ml.

Shampoo & Balsam 69,00 DKK

Pelspleje af korte og glatte pelse:

De korte og glatte pelse er for det meste meget overkommelige og kræver for det meste et minimum af pasning. Her gælder det fx gravhunde, korthårede jagthunde og hønsehunde, boxer m.m.

En korthåret tyk pels som fx labrador, retriever, beagle og rottweiler kræver en anelse arbejde. Det kan dog nemt klares med en god gennem børstning en gang imellem (gerne et par gange om måneden).

De lidt længere langhårede hunde som fx schæfer, langhåret gravhund, spaniels mf. Kræver gennem børstning lidt oftere – meget gerne mindst en gang om ugen.

Handy lille børste til hunde og katte:

hunde børste pleje af pels

Denne lille og bløde carde børste med små dupper, er en handy lille børste kam til både hund og kat. Den er blød for pelsen og kommer godt rundt omkring på kroppen. Denne model er den mindste model. Fås også i mellem og stor model.

Lille børste 35,00 DKK

Pleje af hunde med langt hår:

De helt avancerede og lidt mere arbejdskrævende er hunde med langt hår. Her er processen med børste og kam en fast del af hverdagen. Hvis du gerne vil holde pelsen ren og flot, så kræver det en del timer hver uge til pelspleje alene. (Foder kan dog også have en afgørende betydning for pelsen hos både hvalpe, voksne hunde, langhårede og korthårede hunde).

Herudover er der også langhårede hunde, som har brug for professionel assistance i en salon. Det gælder fx terriere eller puddelhunde. Det er hunde, som skal trimmes, klippes – gerne hver 3. Måned. Og dette er ikke altid helt billigt. Til gengæld så fælder disse hunde overraskende lidt, da det mest hår bliver fjernet, før at det selv falder af.


hunde massage børste

Forkæl med hundemassage

Hundemassage er mindst lige så vigtig for dyr som hos mennesker. Og de nyder absolut lige så godt af det, som vi mennesker gør. Det løsner op for musklerne og fremmer genoptræningen. » Læs om hundemassage og børste her

anbefalet bedste hunde foder til hvalpe

Det bedste hundefoder til hvalpe

Hvalpe skal havde god foder med vitaminer, mineraler og næringsindhold. Og køb altid foder, der passer til hvalpens alder. » Her er en komplet liste over anbefalede mærker.

Leave a Comment

Your email address will not be published.