Min hvalp har tynd mave

min hvalp har tynd mave diarre

“Hjælp, min hvalp har tynd mave og diarré.. Hvad skal jeg gøre?” Bare rolig, dette er nok også en af de mere hyppige tilstande hos hunde.

Tynd mave ses ofte i forbindelse (eller i fortsættelse) af opkast. Hos hunde og hvalpe skal der ikke meget til at fremkalde diarré. Det kan fx ske ved overgangen af et nyt hundefoder, da de indeholder forskellige balancer af bakterier.

Når der udskiftes til et nyt foder, vil hundens mave skulle vænne sig til de nye bakterier i det nye foder. Her er diarré som en tynd afføring og evt. lidt maverummel – men udover det, så er hunden for det meste upåvirket og glad.

Overvej at skifte til hundefoder uden korn:

Hvis du oplever tynd mave, diarré eller anden sygdom hos hunden, så kan det være et tegn på foderet. Erstat den daglige dosis af hundefoder med et godt kvalitetsmærke uden korn. Det er vigtigt, at foderet er fyldt med vitaminer og mineraler, og har et højt indhold af energi og kalcium. Herudover så skal man huske, at købe hvalpefoder indtil hvalpen er 12 måneder.

bedste hundefoder first

Mærket First Buddy Puppy er fuldkostfoder til hundehvalpe og alle hunderacer produceret i høj kvalitet. Foderet er lavet af danske Gilpa.dk og er velegnet til alle hvalpe helt op til 1 års alderen. First Buddy er uden korn og lavet med and og kanin, som også gør foderet allergivenligt – og et af de bedste mærker på markedet til prisen. Helt op til 82% af proteinerne er fra kød.
★★★★★ 5 ud af 5 – baseret på 25 anmeldelser

Køb First Buddy

Oplever du slem diarré hos hvalpen?

Oplevelsen med at: “min hvalp har tynd mave”, så kan du i slemme tilfælde opleve at din hund har enten blod – eller sortfarvet diarré. Det vil opføre sig anderledes, være meget nedstemt, sløj og har ingen appetit eller lyst til vand. Det kan også ske at den sætter sig på bagdelen og forsøger at presse, men hvor der kun kommer tynd afføring ud. Her kan der være tale om forstoppelse. Når hunden har det skidt på denne måde, er det vigtigt, at man kontakter sin dyrlæge.


min hvalp kaster op

Min hvalp kaster op – hvad gør jeg?

Opkast (eller brækning) er i højere grad et normalt fænomen hos hvalpe. En del aktive og hurtigt spisende hvalpe er tilbøjelige til at kaste op, efter at de har spist. Det sker hvis hunden spiser for hurtigt. » Læs mere om hundeopkast og græsspisning

Leave a Comment

Your email address will not be published.