Hvalpens første nat

hvalpens første nat i hundekurv

En guide til hvalpens første nat i det nye hjem.
Uanset om hvalpen tager en lur i løbet af dagen eller ligger i kurven om aftenen ved sengetid, så gør det klart for hele familien – især børnene – at hvalpen helst ikke skal forstyrres, når den ligger i sin kasse eller kurv.

For hvalpen så skal kurven helst være et “helle” sted. Placer derfor gerne hundekurven et roligere sted, hvor hvalpen alligevel kan følge med i, hvad der foregår.

Nedenfor finder du anbefalede hundekurve – perfekt til hvalpens første nat og middagslure generelt. Der findes flere forskellige hundekurve, som passer til forskellige størrelser. Hvalpen skal helst kunne ligge udstrakt i kurven. Men kurven skal heller ikke være så stor, at den føler sig utryg.

Følgende kurve kan anbefales til de små hvalpe:

Donér endelig et tæppe til hunden, som tilhører den. Læg gerne tæppet op i kurven, så det er blødt at ligge på. Det vil også gøre hunden tryg altid at sove med duften af det tæppe. I tilfælde af at hundehvalpen skal passes et andet sted, vil det også skabe tryghed for hunden at sove med tæppet i tilfælde af overnatning. 

Første nat med hvalp – hjælp til i løbet af natten:

Nogle hvalpe sover roligt det meste af de første nætter i det nye hjem. Andre hvalpe er mere urolige og skal måske også op og tisse i løbet af natten. Uanset hvad, så kræver det, at man i løbet af hvalpens første nat og nætter har tid og overskud til at hjælpe hvalpen og kan stå op, hvis der er behov for det. Det kan derfor anbefales, at få hunden hjem i en periode hvor man er mere eller mindre hjemme hele tiden (fx i forbindelse med ferie) og derfor har tid og overskud til nattens uroligheder. 

Mange placerer hundekurve ved hoveddøren, hvilket også kan give god mening. Men pladsen kan i nogle tilfælde øge hundens lyst til at forsvare hjemmet. Det betyder, at den i nogle tilfælde vil gø advarende, når nogle passerer hvilket ikke altid er hensigtsmæssigt i en etageejendom. 
Når hvalpen har hvilet sig, så bær den uden for så vidt muligt, lige så snart den vågner. Når den er hvalp skal den helt sikkert tisse i starten og vil ikke kunne holde sig længe. Det er også her at “renligheds-træningen” begynder. Efter nattens søvn eller eftermiddagen lur, er det nok blevet spisetid. Giv fra start hvalpen mad og vand på det samme sted, hvor det er besluttet, at den skal spise. Læs mere nedenfor om, hvordan du bedst fodrer din hvalp her.


anbefalet bedste hunde foder til hvalpe

De bedste fodermærker til hvalpe

Hvalpe skal havde god foder med vitaminer, mineraler og næringsindhold. Og køb altid foder, der passer til hvalpens alder. » Her er en komplet liste over anbefalede mærker.

Leave a Comment

Your email address will not be published.