Min hvalp kaster op

Opkast (eller brækning) er i højere grad et normalt fænomen hos hunde end hos mennesker. Men hvad hvis min hvalp kaster op en gang hver eller hver anden uge? Bare rolig, det behøver ikke at betyde, at den fejler noget.
En del aktive og hurtigt spisende hvalpe er tilbøjelige til at kaste op, efter at de har spist. Det sker hvis hunden spiser for hurtigt. Det kan undgås ved at dele portionen op i 2 eller flere portioner.

Hvorfor spiser min hund græs?

min hvalp kaster op

Du vil lægge mærke til, at mange hunde af og til spiser græs. Det er ofte det mest friske og nyespirede græs, som hunden synes er mest tiltrækkende. Årsagen er mange lidt uenige om. Men enten kan hunden godt lide smagen af græs, eller også har de maveproblemer. Du vil derfor opleve, at din hund måske spiser græs, fordi at den kan mærke ubehag og kvalme. Og græsset vil så hjælpe her i processen, så hunden kaster op.

Uanset om din hvalp har ondt i maven eller bare har lyst til smagen af græs, så lad den endelig spise løs. Den skal nok lære, hvornår nok er nok.

Min hvalp kaster fortsat op..

Hvis der er tale om gentagne brækninger, så er der er udtryk for, at der er unormale tilstande i mavesækken eller tyndtarmen. Det kan evt. være bakterie gifte fra en skraldespand, planter, affald, rengøringsmidler, rester af maling m.m. Hvis din hund er kvik og frisk i humøret i forbindelse med brækningerne og gerne vil gå tur dagligt, så kan man roligt vente og se tiden lidt an. Her kan det være en idé at ikke at fodre hunden det første døgn efterfølgende. Det samme gælder faktisk med vand de næste 6 timer efter hunden har kastet op.

De skrappe restriktioner gør, at mavesækken kan få ro til at komme sig. Og det gælder både med pause af vand og mad. Lad hunden brække sig og få renset ud. Selvom den kan virke lidt sløj og træt de efterfølgende timer, så vil de fleste symptomer langsomt høre op.

Hvis du oplever vedvarende funktioner og du også fortsat giver hunden foder, så kan opkast også skyldes et fremmedlegeme i spiserøret, tarmen eller mavesækken. Der kan også være tale om en ormeinfektion. Dette er man ikke i tvivl om hvis man ser på hundens opkast. Søg her hjælp og spørgsmål hos nærmeste dyrlæge. 


anbefalet bedste hunde foder til hvalpe

Anbefalet hundefoder til hvalpe

Hvalpe skal havde god foder med vitaminer, mineraler og næringsindhold. Og køb altid foder, der passer til hvalpens alder. » Her er en komplet liste over anbefalede mærker.

2 thoughts on “Min hvalp kaster op”

  1. Pingback: Min hvalp vil ikke gå i snor – Guide til hvalpe og den rigtige hundesnor

  2. Pingback: Min hvalp har tynd mave – Guide og hjælp til hunde diarré

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *