Min hvalp kaster op

foderskål rund til hunde der skal spise langsomt

Opkast (eller brækning) er i højere grad et normalt fænomen hos hunde end hos mennesker. Men hvad hvis min hvalp kaster op hver uge? Bare rolig, det behøver ikke at betyde, at den fejler noget.

En del aktive og hurtigt spisende hvalpe er meget tilbøjelige til at kaste op, efter at de har spist. Det sker altså hvis hunden spiser for hurtigt. Så først, kan det være en god idé at undersøge, om det kan være en grund..

Tip 1: Det kan nemt undgås ved at dele portionen op i 2 eller flere portioner.

Tip 2: Køb en foder skål med fordybninger. Det er geniale hundeskåle til hvalpe eller voksne hunde, der spiser for hurtigt.

rund hundeskål i sølv til hunde der spiser for hurtigt

BUSTER hundeskål: En såkaldt “slow feeder” foderskål til de hvalpe eller hunde, der sluger sin mad på få minutter.
En smart foderskål i stål, lavet med en forhøjning i midten. I bunden er der en silikonebund, der sikre at skålen ikke skrider på gulvet. Fås i flere størrelser.
★★★★★ 5 ud af 5 – baseret på en anmeldelse fra Gilpa

» Køb fra 159 kr.


maze hundeskål labyrint til hunde

DogMaze foderskål: Labyrint skål til hunde der skal aktiveres – eller som sluger sin mad. Foder ligges i labyrintens gange, og hunden vil arbejde med at få maden skubbet til én af de to udgange. 
Fås i flere størrelser hos Gilpa.

» Køb fra 165 kr.


Hvorfor spiser min hund græs?

min hvalp kaster op

Du vil lægge mærke til, at mange hunde af og til spiser græs. Det er ofte det mest friske og nyespirede græs, som hunden synes er mest tiltrækkende. Årsagen er mange lidt uenige om. Men enten kan hunden godt lide smagen af græs, eller også har de maveproblemer. Du vil derfor opleve, at din hund måske spiser græs, fordi at den kan mærke ubehag og kvalme. Og græsset vil så hjælpe her i processen, så hunden kaster op.

Uanset om din hvalp har ondt i maven eller bare har lyst til smagen af græs, så lad den endelig spise løs. Den skal nok lære, hvornår nok er nok.


Min hvalp kaster fortsat op – hvad gør jeg?

Hvis der er tale om gentagne brækninger, så er der er udtryk for, at der er unormale tilstande i mavesækken eller tyndtarmen. Det kan evt. være bakterie gifte fra en skraldespand, planter, affald, rengøringsmidler, rester af maling m.m. Hvis din hund er kvik og frisk i humøret i forbindelse med brækningerne og gerne vil gå tur dagligt, så kan man roligt vente og se tiden lidt an. Her kan det være en idé at ikke at fodre hunden det første døgn efterfølgende. Det samme gælder faktisk med vand de næste 6 timer efter hunden har kastet op.

De skrappe restriktioner gør, at mavesækken kan få ro til at komme sig. Og det gælder både med pause af vand og mad. Lad hunden brække sig og få renset ud. Selvom den kan virke lidt sløj og træt de efterfølgende timer, så vil de fleste symptomer langsomt høre op.

Hvis du oplever vedvarende funktioner og du også fortsat giver hunden foder, så kan opkast også skyldes et fremmedlegeme i spiserøret, tarmen eller mavesækken. Der kan også være tale om en ormeinfektion. Dette er man ikke i tvivl om hvis man ser på hundens opkast. Hvis det sker, så søg hjælp og spørgsmål hos din nærmeste dyrlæge. 


anbefalet bedste hunde foder til hvalpe

Anbefalet hundefoder til hvalpe

Hvalpe skal havde god foder med vitaminer, mineraler og næringsindhold. Og køb altid foder, der passer til hvalpens alder. » Her er en komplet liste over anbefalede mærker.

Leave a Comment

Your email address will not be published.