Børn og hundehvalpe

små børn og hvalpe

Når der er børn i familien, så skal man forberede dem på, hvad det vil sige at få en hund i huset. Lær dem på forhånd at respektere hunden som et selvstændigt væsen.

Med børn og hundehvalpe er man nødt til at fastlægge helt bestemte grænser for, hvad børnene må foretage sig, når de er sammen med hunden.

Du skal altså gøre det klart fra start, at hvalpen ikke er et nyt og spændende stykke legetøj.

Små hunde i samvær med børn:

Hvalpene i starten kan blive nervøs over hvin og uventede bevægelser som små børn ofte kommer med. Et barn som netop har lært at gå rundt på usikre ben, falder let og kan også blive forskrækker over en hundehvalp som springer op.
Undgå i starten for stor fysisk kontakt. Giv hvalpen lov til at se på og snuse til barnet og ros den, når den opfører sig stilfærdigt. Lad gerne barnet være i nærheden, når du fodrer og leger med hvalpen. Så forbinder den barnets tilstedeværelse med noget behageligt. 
Men, det er en kort overgang. For når børn og hvalpe vokser op sammen, får de hurtigt et afslappet forhold til hinanden. Og selv en knapt 2-årig kan man forklare, at hvalpen skal klappes på ryggen og ikke i hovedet. Men også, at hvalpen ikke er til at ligge på, blive generet eller slæbt rundt på.

De voksnes ansvar:

Det er de voksnes ansvar, at børnene lærer at omgås dyr på den rigtige måde. Derfor er det også de voksnes ansvar, hvis et barn bliver bidt af familiens egen hund. Desværre kan det ske, hvis hunden bliver utryg, ophidset eller oplever voldsom leg – ingen bør belaste hunden. Lad aldrig legen udvikle sig for vildt uden opsyn. Og forvent ikke, at børnene kender grænsen. 

At hvalpe løber efter børn, der leger, og napper efter arme og ben, er en naturlig adfærd. For hvalpens vedkommende stimuleres den af børns bevægelser og højre lyde. Når hvalpen bliver større, kan det være mindre morsomt at blive bidt i anklerne og i tøjet. Andre børn som ikke er vant til hunde, kan have svært ved at forstå, at hunden bare vil lege – og så opstår der konflikt. 

Derfor skal i gøre plads til leg, da det er en naturlig del for børn og hundehvalpe. Men hold øje, og vis børnene, hvad de skal gøre for at berolige hvalpen, hvis legen bliver for vild. Hold diskret øje med aktiviteterne og skrid straks ind, hvis det kører lidt af sporet – uden at overdramatisere.

Større hunde og børn:

born store hunde

Store hunde er tit særdeles overbærende over for familiens mindste børn. Der findes næsten ikke noget så fint, som at se små børn i trygt samvær med hunde. 

En fornuftig omgang med hunde er også meget positivt udviklende, når man kigger på større børn. Det er meget udviklende for børn at vokse op sammen med hunde. De vil lære forståelse og tolerance – de får fornemmelse for kropssprog og så bliver de samtidig aktiveret i samvær med hunde.


Samværet med hunde (og dyr generelt) er altså alt sammen noget, som i høj grad kommer til at nytte dem meget positivt senere i livet. 


legetøj til hundehvalpe anbefalede produkter

Legetøj til hunde

Både ældre hunde og små hvalpe skal opleve deres omgivelser og derfor kan legetøj til hundehvalpe være en god måde, at få dem aktiveret. 
» Her er en komplet guide til anbefalet hundelegetøj

Leave a Comment

Your email address will not be published.