Min hvalp vil ikke gå i snor

min hvalp vil ikke gå i snor

Mange hundejer kan fra start godt spørge bekymret “Hvad skal jeg gøre.. Min hvalp vil ikke gå i snor?” Men det kan være rimelig normalt at mange hundehvalpe ikke er gode til at gå i snor. Eller hvert fald ikke er synderligt interesserede i det i starten.

Som hvalp er der mange nye indtryk på de første gåture, og hunden skal vænne sig til både turen, halsbåndet og snoren. Det hører med til den grundlæggende opdragelse (og fra hundetræning), at hunde kan gå roligt i snor uden at trække ejeren helt omkuld. De fleste hunde har mod på livet og glæder sig til at gå tur. Derfor skal oplæringen og træningen med at gå pænt, også foregå allerede når hunden er hvalp. Nogle hunde vil af natur være mere tilbageholdende og må nærmest opfordres til at følge med i menneske-tempo.

Under de praktiske indkøb til hvalpen er der beskrevet, at det anbefales at vælge et halsbånd som er blødt og let og ikke generer hunden. Snoren eller linen må nemlig ikke være for voldsom, at det forskrækker hunden på de første gåture. Vælg derfor gerne et let seletøj til at starte med.

Anbefalede hundesnore til hvalpe:

Når man går tur med en hundehvalp er det vigtigt at huske, at de første gåture skal foregå på hvalpens betingelser. Det gælder selvfølgelig med hunde i alle aldre. Giv nu endelig hunden lov til at snuse og undersøge de omgivelser, som den har lyst til. Det er en ret stort og væsentlig del af udviklingen – hvert fald i starten.

Går hvalpen kraftigt fremad så stop den og kald til dig. Det samme gælder, hvis hvalpen ikke rigtigt gider at følge med. Brug her gerne et par godbidder på turen til at lokke med.

Artiklen: Min hvalp vil ikke gå i snor var en hjælp og besvarelse til gåturen. Oplever du at din hundehvalp spiser meget græs under gåturen eller i haven generelt, så læs artiklen nedenfor med svar på opkast, græsspisning m.m.


min hvalp kaster op

Min hund kaster op – hvad gør jeg?

Opkast (eller brækning) er i højere grad et normalt fænomen hos hvalpe. En del aktive og hurtigt spisende hvalpe er tilbøjelige til at kaste op, efter at de har spist. Det sker hvis hunden spiser for hurtigt. » Læs mere om hundeopkast og græsspisning

Leave a Comment

Your email address will not be published.