Legetøj til hundehvalpe

legetøj til hundehvalpe anbefalede produkter

Hunde og hvalpe skal opleve deres omgivelser. Derfor kan legetøj til hundehvalpe være en god måde, at få dem aktiveret.

Hvalpe skal både have mulighed for at lege med ting – men også snuse rundt og undersøge, hvad der er sket på en given græsplæne eller skovbund siden sidst. Derfor er det ikke tilstrækkeligt kun at lufte hunden i haven. Hunden har brug for en mental motion udenfor hjemmet. Ellers vil den kede sig, blive rastløs, destruktiv og faktisk en plage for sine mennesker.

De bedste lege er dem, som bygger på hundens naturlige instinkter. At den skal finde eller fange noget. Det tilgodeses ofte i lege hvor vi gemmer og kaster ting. Kast en bold er også en fremragende leg. Det er hundens instinktive trang til at løbe efter og fange et bytte til flokken. Det bedste legetøj til hundehvalpe er og tips & tricks er beskrevet som en guide herunder.

Anbefalet legetøj til hvalpe:

Hvalpe kan få langt tid til at gå med at undersøge og finde godbidder i huset og udenfor. Det kan også være legetøj man gemmer eller kaster langt væk. Man skal hele tiden tænke på, at den skal bruge sin næse og lugtesans i legen.

Hvis man lærer sin hund at finde ting, der kommer fra hjemmet, så kan det være en klar fordel den dag, hvor noget måske for alvor er blevet væk.

Agility:

Alle hunde (både store og små) kan dyrke agility. Det er en hundesport hvor ejeren sammen med sin hund løber igennem en slags forhindringsbane. Her er det faktisk svært at sige, hvem der morer sig mest: ejeren, hunden eller dem der kigger på. 
Der er agility-baner mange steder i landet både for begyndere og øvede hunde.

Lad hunden lege selv:

Husk også.. Hunde har godt af selv at løse opgaver. Derfor kan det i høj grad anbefales at give den en række problemløsningsopgaver allerede som hvalp. Tankegangen kan sagtens knyttes sammen med små børn, som også lærer og udvikler sig meget i gennem leg og ved at løse små udfordringer.
Gem godbidder, som skal hentes ud fra mærkværdige emballager. Ting der skal findes eller flyttes, som kun hvalpen eller den voksne hund skal finde ud af.

Hvis hunden i hverdagen selv tager initiativ til at løse ting, så lad endelig vær med straks at løse de problemer, som hunden udmærket selv kan klare. Fx at vikle sig ud af linen på hundesnoren, gå forbi forhindringerne i skoven eller gå den rigtige vej rundt om lygtepælen.

Hvis I har en have, så kan i også kaste hvalpens 2-3 x daglige måltider ud på græsplænen. Her kan den selv skal gå på opdagelse efter hundefoderet. Det vil gøre måltidet sjovt og udfordrende.. Samtidig med at den bliver kørt godt træt, ved at skulle lugte så intenst efter sin mad.


hvalpe tænder pleje

Har I styr på hvalpetænderne?

Hold øje med hvalpetænderne i starten. Når hvalpen er 4-5 måneder gammel, begynder den at skifte mælketænderne ud med voksen tænder.
» Alt hvad du skal vide om hvalpetænder her

Leave a Comment

Your email address will not be published.