Min hund spiser ikke?

min hund spiser ikke guide

“Hjælp, min hund spiser ikke..” Bare rolig, dette er (for de fleste vedkommende) faktisk en rimelig normal ting i starten med hundehvalp i hjemmet. Selv om at du i starten, gør alt det rigtige og endda giver hvalpen samme foder som hjemme hos ejeren, så kan du opleve at hvalpen ikke spiser noget.

Det kan være meget normalt i starten, at hvalpen et par gange slet ikke er interesseret i foderet. Man skal huske at tænke på, at hjemme hos ejeren/opdrætteren var den vant til stor konkurrence fra de andre søskende. Men nu hvor den har skålen for sig selv i et nyt hjem, så ser det lidt anderledes ud. 

Hvis du vil hjælpe hvalpen med den manglende appetit, så prøv at hælde lidt vand på foderet. Ellers prøv i meget små mængder at tilføje et bare godbidder på foderet til at lokke med. Det kan være, at hvalpen pludseligt vil foretrække opblødt foder, tørt foder, knasende foder eller noget helt fjerde. 

Sådan undgår du en kræsen hund:
Hvis måltidet stadig ikke er en succes, så kan det hjælpe at hælde lidt suppe over foderet eller evt. lidt grøntsager. Men lad nu endelig vær med at forkæle hvalpen med kød, fisk, pålæg og andre kød-lækkerier. Den lærer meget hurtigt, at hvis den i nogle dage ikke spiser af sit vante foder, så kommer de gode lækre kød-specialiteter frem. Og det resultat vil ende ud i, at du I mange år efterfølgende vil risikere, at få en kræsen hund, som kun vil spise familiens mad, der kommer fra køleskabet.

Skab gode vaner fra start:

Når du skal fodre din hvalp de første gange, så er det godt, at skabe gode vaner fra start. Beslut præcist hvor i huset (som regel bryggers eller køkken) at den skal spise. Giv hvalpen mad samme sted hver eneste dag. Allerede efter første måltid ved hvalpen nu, hvor den skal gå hen, når den er sulten eller tørstig. 

At skabe faste spisetider for hvalpen, gør hverdagen nemmere og mere tilrettelagt. Det er bestemt også en fordel for hunden, at have en fast madrutine. Det gør at hverdagen bliver en god rytme, og man risikere ikke at komme til at “glemme” at give den mad. Fred, ro og regelmæssighed er altså nøgleord i det første tid med hundehvalpen.

Sådan gør du, hvis hunden ikke vil spise:

Konklusionen er: Vær tålmodig og konsekvens. Prøv at lokke med et par godbidder, hæl vand på tør foderet evt. et par nemme og spiselige grøntsager. Sørg for at lade hunden være, og giv den lov til at snuse til skålen i ro og mag. Du behøver ikke at stå og kigge på.

“Min hund spiser ikke – og den kaster op…?” Oplever du, at din hund samtidig er syg, kaster op, tynd mave og har diarré? Læs her kapitlet nedenfor, om hvordan du så skal forholde dig.


min hvalp har tynd mave diarre

Min hvalp har tynd mave

Tynd mave ses ofte i forbindelse (eller i fortsættelse) af opkast.  Hos hunde og hvalpe skal der ikke meget til at fremkalde diarré. Fx ved nyt hundefoder, da de indeholder forskellige balancer af bakterier. » Læs mere her

Leave a Comment

Your email address will not be published.