Hvalpens tur hjem

biltur hundehvalp tur hjem

Endelig er dagen kommet – længslen er ovre og familien skal nu have den lille hvalp hjem. Hvalpens tur hjem er en guide med tips og tricks til hundehvalpens første køretur.

Køreturen hjem er nemlig ikke helt ligegyldig. Det er nemlig hvalpens første møde med sit nye liv i den nye familie. Hvis der er børn i familien, så kan det anbefales, at lade dem blive hjemme til hvalpen er kommet. Hvis børnene er med ude at hente hvalpen, så sørg for, at de forholder roligt og udramatiseret. Det er bedst, at hvalpen ikke bliver mere usikker end højst nødvendigt.

Lidt om køb og depositum ved afhentning: Dagen er sikkert for længst aftalt med selve ejeren, men en god idé er også, at aftale det nøjagtige tidspunkt, da der kan være flere hvalpe som rejser samme dag. Der er flere måder at købe en hund på. Det mest almindelige er, at man betaler et depositum, når man bestiller hvalpen og herefter et restbeløb ved afhentning.

Køreturen hjem med hundehvalpen:

hunde hvalpens tur hjem

Hvalpens tur hjem er nok hvalpens hidtil største oplevelse og omvæltning. Det er nok også første gang at hvalpen i længere tid er væk fra sin mor og sine søskende – med nye dufte og indtryk. Det betyder derfor meget for en god opstart og det fremtidige hvalpe liv at overgangen, er så nem og blid som muligt. Trøst hvalpen stille og roligt – men overdramatiser ikke, hvis den bliver lidt urolig og klynkende.

I de fleste tilfælde vil transporten hjem foregå i bil. Det kan kun anbefales at benytte støjende offentlige transportmidler, hvis der ikke er andre muligheder. Lad gerne en passager tage hvalpen på skødet under hele kørslen. Så den føler sig i gode hænder og har det rart og trygt. Hold gerne hvalpen på et tæppe i skødet, hvis den skulle blive utæt. Hvis turen hjem er lang, så overvej en kurv eller kasse foran sædet, så der stadig er kontakt. 

Tip: Generelt set så er det godt at have håndklæder, køkkenrulle og andet med, så man kan beskytte tøj og bilen indvendigt. Hav også gerne en vandskål og vand med. Hvis der er lang vej hjem, så kan det blive nyttigt at soppe og gå en lille tur. Undgå at give hvalpen mad under køreturen.

Hvalpens første møde med hjemmet:

Når køreturen er ovre og hvalpen for første gang præsenteres for sine nye omgivelser, skal det fortsat ske blidt og roligt. Tag tingene i hvalpens tempo. Når hvalpen selv tager kontakt, så kæl om den, men lad vær med at kramme og holde den fast. Tilbyd evt. lidt vand, da den godt kan være tørstig efter køreturen. 

Hvalpen vil herefter nok snuse en del rundt i hjemmet og haven. Herefter vil den sikkert lægge sig ned og falde godt i søvn, da de mange indtryk gør den træt. Løft den forsigtigt hen til kassen eller hundekurven (som allerede er gjort klar med et tæppe). Lad den herfter sove så længe den vil. Det er normalt, at en lille otte ugers hvalp sover meget af sin tid væk i starten. Faktisk fuldstændig ligesom små børn.


små børn og hvalpe

Børn og hundehvalpe

Når der er børn i familien, så skal man forberede dem på, hvad det vil sige at få en hund i huset. Gør det klart, at hvalpen ikke er et nyt og spændende stykke legetøj.
» Sådan forholder du dig med børn og hunde

Leave a Comment

Your email address will not be published.