Hvalpens første bad

Hvalpens første bad kan i familiens ånd godt være et projekt, man synes er hyggeligt. Men det er ikke altid at hvalpen har samme opfattelse.. Derfor er her nogle råd, tips og tricks til hunde badning, så det bliver så let og behageligt for hunden som muligt:

Sådan bader du din hvalp:

hunde hvalpens første bad

Man kan bade hvalpen indendørs eller udenfor, alt efter hvor man finder det mest praktisk. Når det er hvalpens første bad, så snak beroligende med hvalpen under badningen. Så det ikke bliver nødvendigt at presse den og tvinge den. Sørg også gerne for et skridsikkert underlag. Så undgår du at hvalpen føler sig usikker under badningen og vil kæmpe for at komme fri.

Vandet skal være omkring lidt varmere end lunkent. Du kan lade vandet falde ned på din hånd først og derfor glide ned på hvalpen. Så sikrer du dig, at vandet ikke er for koldt eller varmt. Gør hvalpens pels våd (undtagen på hovedet) med en håndbruser, en blid haveslange eller en vandkande med vand.

Gnid den våde pels godt ind i en shampoo specielt til hunde. Almindelig menneske-shampoo er ikke velegnet. Anbefalede shampoo er her:
Massér pelsen ind i shampoo og skyl efter meget grundigt. Undgå fortsat vand i hovedet af hunden, da den ellers vil ryste sig voldsomt. Gør hele processen rimelig hurtigt og pas på med ikke at give hunden sæbe i øjne og ører.
Når pelsen er skyllet godt med vand, så pres så meget vand ud fra pelsen, som du kan med hænderne. Brug et håndklæde og tør hunden grundigt. Herefter er det oplagt at give hunden en tur med børsten og rede forsigtigt med hårene.

Hvor ofte skal man bade hunde?

Hunde med lang og silkeagtig pels skal bades jævnligt (men det plejer de fleste opdrættere at forklare til at starte med) – du kan læse mere om pelspleje her. De fleste andre hunde klarer sig fint med et par bade i løbet af året. Og når det så ellers bliver nødvendigt og den er direkte snavset, beskidt eller har rullet sig i lugtende sager.

Efter en tur på stranden kan det også være en god idé at give hunden en tur med haveslangen. Pelsen tager ikke skade af havvand, men pelsen kan blive lidt mat og trist. Undgå dog endelig ikke hundens badetur på stranden – det er kun godt for hundens motion at svømme. Men efter svømmeturen kan det anbefales lige at skylle den med almindeligt vand, for at få vasket det meste salt ud.


pelspleje hundehvalpe

Derfor skal du pleje hundepelsen

Det er væsentligt for det indtryk, hunden gør på os, og faktisk også afgørende for, om vi har lyst til at røre ved hunden. Derfor er pelspleje utrolig vigtigt uanset pels. » Læs om pelspleje her

Leave a Comment

Your email address will not be published.