Min hvalp bider i alt

Øv, min hvalp bider i alt – min hvalp bider i mig – og den bider hele tiden.. Hvad skal jeg gøre? Bare rolig, det er helt normalt, at hvalpe bider i mange ting i hjemmet det første stykke tid. Men her er et par tips og tricks til dig, om hvad du kan gøre.

Ikke bide i fingre:

min hvalp bider i alt

Det kommer nok bag på mange nye hundeejere, at det kan gøre virkelig ondt, når en lille hvalp bider i fingrene. Hvalpens mælketænder (som den først skifter ved 4-5 måneders alderen) er enormt spidse. Hvalpen har ikke gennem leg med sine mor og søskende lært at beherske, hvor hårdt den bider. 

Bideriet når nok det værste tidspunkt i forbindelse med tandskiftet. Herefter bliver det gradvist mildere.
Sig bestemt “Nej”, når hvalpen bider i fingrene. Ros den med det samme, når den holder op. Tilbyd i stedet for et stykke legetøj eller et tyggeben. Både voksne og børn bør undgå en for voldsom leg med hvalpen, indtil den har lært at bide lidt blidere.

Knyt-hånden-tricket:

Hvis man vil lære hvalpen det på en anden måde, så kan det hjælpe at knytte hånden. Træk ikke hånden væk, hvis den prøver at bide i fingrene. Knyt i stedet hånden hårdt sammen. Det vil virke truende og vil få hvalpen til at vælge legetøjet i stedet for fingrene.

Min hvalp bider fortsat – brug legetøj: 

Legetøjet vil herudover fremstå ekstra tillokkende hvis man triller det hen af gulvet eller bevæger det.
Efter mange år med legetøj til både hvalpe og voksne hunde, kan jeg anbefale følgende legetøj hvis hvalpen bider meget.

Når hvalpen har lært at sætte pris på leg med legetøj, så kan man indføre den regel, at hvis der opstår uacceptabel opførsel, så stopper legen, og legetøjet gemmes helt væk. Hvalpen vil begynde at forstå, at slem adfærd har konsekvenser.

Tænderne skal plejes og være sunde:

Når hunden har fået sine voksen tænder (efter 4-5 måneder med mælketænder) så skal man sørge for at passe og pleje dem godt. Hundens tænder skal bruges, hvis de skal forblive sunde. Det er en god idé at give et kødben til hunden et par gange om måneden. Eller alt efter hvad du selv synes. Tandbørstning er også at foretrække en gang i mellem, da det forebygger mange sygdomme og hjælper på hunden ånde. Brug her specielt tandpasta til hunde (ikke dit eget). I denne artikel er samlet alt hvad du har brug for, til at blive klogere på hvalpetænderne.

Vi håber, at denne artikel ‘Min hvalp bider i alt’ var nyttig.

Leave a Comment

Your email address will not be published.